Bij onze dienst ‘PSD naar WordPress thema’ worden de door u aangeleverde PSD eerst geslicet naar SEO vriendelijke en cross-browser (x)HTML/CSS code. Na het slicen vindt de programmering plaats met als resultaat een SEO vriendelijke maatwerk WordPress template met semantische bron-code.

WordPress is een gratis CMS (content management systeem) waarmee de gebruiker op een relatief eenvoudige wijze de inhoud (content) kan wijzigen en/of aanvullen zonder dat daar technische kennis voor vereist is. Het software programma wordt onder de voorwaarden van de GNU General Public Licence (GPL) gepubliceerd.

WordPress is in 2003 ontwikkeld door Matthew Mullenweg. WordPress is een Open Source project, dit betekent dat er honderden ontwikkelaars over de wereld bezig zijn met de ontwikkeling en verbetering van dit CMS-systeem. Hoewel WordPress nog steeds voor veel weblogs wordt gebruik is het inmiddels uitgegroeid tot een echt content management systeem dat steeds vaker ingezet wordt voor grotere en complexe websites. WordPress is hierdoor momenteel één van de grootste open source projecten op het web.

WordPress maakt gebruik van de PHP-programmeertaal. Alle content op de website wordt opgeslagen in een MySQL-database. WordPress kan geïnstalleerd worden als enkelvoudige installatie voor het beheer van 1 website, of via een WordPress Multi User Installatie (WPMU) voor meerdere websites.

Door middel van thema’s (themes) of maatwerk template files is de opmaak van pagina’s aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaard vormgeving die door WordPress wordt geboden. Daarnaast zijn er talloze plugins beschikbaar die allerlei functies aan de website kunnen toevoegen.

PSD naar responsive website

Het gewenste ontwerp kan tevens ook gelijk worden omgezet tegen een meerprijs naar een responsive versie, zodat de website ook op een tablet of een mobiele telefoon goed wordt weergegeven.

Click Me